Ohjelmistotuotantoprojekti / Software engineering project

Toiminnansuunnittelusovellus partiolaisille

Asiakas / Client:

Suomen Partiolaiset - Finlands Scouter

Yhteyshenkilön email / Contact email:

mikko.pori@partio.fi

Kuvaus / Description:

Partiossa toimii kymmeniä tuhansia lapsia ja nuoria 5 ikäkaudessa (7-22 v.). Jokaisen ikäkauden toimintaa suunnitellaan hieman eri tavalla. Esimerkiksi seikkailijaikäkauden (10-12 v.) toiminnansuunnittelun tarpeet on kuvattu näin: http://partio-ohjelma.fi/partiokasvatus/seikkailijat/#10 . Samanlaiset kuvaukset löytyvät myös muista ikäkausista.

Kokoussuunnittelusovellus tukee kaikkien ikäkausien ryhmien toiminnansuunnittelua yhdistämällä avoimen ohjelmadatamme (http://pof-backend.partio.fi/) kalenteriin sekä jäsentietoihin.

Haluamme tuottaa sovelluksen ketterästi, joten tarkemmat toiminnallisuudet määrittelemme ja suunnittelemme yhdessä tiimin kanssa. Haluamme jättää paljon tilaa ideoillenne! Tuemme teitä myös tarjoamalla laajan joukon koekäyttäjiä jo kehitysvaiheessa. Myös teknistä tukea eri osa-alueille on saatavilla vapaaehtoisiltamme.

Ajattelimme progressiivista www-sovellusta toimimaan sekä pöytäkoneessa että mobiilissa. Yksi malli olisi tarjota json-rest rajapinta front- ja backend-komponentien välille. Jätämme kuitenkin tekniset ratkaisut tiimin päätettäväksi. Sovellus toteutetaan avoimena lähdekoodina ja julkaistaan partio githubissa https://github.com/partio-scout.

Olemme toteuttaneet aiemman version toiminnansunnittelusovelluksesta, kuten esimerkiksi https://suunnittelu.partio-ohjelma.fi/ ja githubissa https://github.com/partio-scout/tosu-frontend sekä https://github.com/partio-scout/tosu-backend, joten aiempaa voi käyttää hyväksi uutta rakennettaessa - tai sitten ei :)

Ajattelimme, että uusi sovellus toteuttaisi mahdollisesti seuraavia tarpeita: -tapahtumaintegraation jäsenrekisteriimme -tunnistautumisintegraation saml2-palveluumme -muiden ikäkausien kuin tarpojien toiminnansuunittelun

Toiminnansuunnittelusovellus tulee liittymään aiempiin tuotteisiimme ja ekosysteemiimme, josta köytyy lisätietoja osoittesta http://partio-ohjelma.fi/osallistu-partio-ohjelman-tekoon/partio-ohjelman-teknologia/

Toteustusympäristö / Implementation environment:

Partio tarjoaa kehitysympäristöt pilvessä (esim. AWS), ammattilaistukea sekä paljon koekäyttäjiä.

Erityisvaatimukset / Requirements for participants :

Ei erityisvaatimuksia. Ei tarvitse olla partiolainen :)

Lisätietoja / Additional information:

Asiakkaana toimii useita IT-alan ammattilaisia, joten meillä on jonkinlainen ymmärrys siitä, mikä on mahdollista ja järkevää sovelluksen toteuttamisen ja toiminnallisuuksien kannalta.

Vastaamme mielellämme myös lisäkysymyksiin mikko.pori@partio.fi tai 0407374087.

sopivat ajankohdat / possible timeframes